Меню
Количка

Получавай бонус точки, всеки път когато пазарувате. Обменяй бонус точки за големи отстъпки до 100% намаление. Разбери повече тук.

Често задавани въпроси

Връщане

Как да върна закупените от мен артикули?

Ако искаш да се откажеш от някои продукти, но поръчката е вече получена от теб, е необходимо да попълниш формуляра за връщане и да ги изпратиш до нас по избрана от вас куриерска фирма или да върнеш продукта в нашият шоурум. Ако продуктите са заплатени онлайн с карта, ние ще възстановим стойността им по сметката, от която е извършено плащането.


Разопакованите продукти могат ли да се ползват от правото на връщане в 14 дневен срок?

 Да. Разопакованите продукти, както и новите неразопаковани се ползват от правото на връщане в 14 дневен срок съгласно информацията тук.


Как да постъпя, ако искам да подам рекламация?

Ако доставен от нас артикул е повреден или по някаква причина не е в изрядно състояние, разбира се, можеш да ни върнеш артикула за наша сметка, като използваш документа за връщане и посочиш причината за връщането. Непосредствено след като върнатият артикул постъпи обратно при нас и бъде проверен, се издава кредитно известие въз основа на посочения от теб начин на плащане, вследствие на което сумата ще ти бъде възстановена.


За чия сметка е куриерската услуга при връщане или замяна? На какъв адрес да изпратя продукта за замяна/връщане?

При връщане на определен продукт, без значение каква е причината, куриерската услуга е за сметка на клиента.

Продукти, изпратени за подмяна или връщане с "наложен платеж" няма да бъдат приемани.


Как да изпратя артикулите за връщане?

Към всяка пратка, освен товарителницата, ние прилагаме и всички необходими документи за връщане на артикули. За да върнеш даден артикул, можеш да използваш етикета за връщане на артикули и документа за връщане.


Връщането е съвсем лесно:

1. Задължително постави артикула в пакета в неговата оригинална опаковка.

2. Приложи документа за връщане в пакета.

3. След това просто занеси пакета до най-близкия офис на Еконт или Спиди или се обади на съответната спедиторска фирма и поръчай куриер, който да вземе пакета директно от твоя адрес.

Ако документите за връщане бъдат забравени или загубени, или етикетът за върнати артикули не може да се използва повече, можеш да свалиш тези документи от клиентския си профил в HORECOME, да ги разпечаташ и поставиш в пакета.

Ако имаш нужда от съдействие или свалянето не е достъпно, не се колебай да се свържеш с нашия отдел за обслужване на клиенти.

След проверка на върнатите артикули, стойността по фактурата ще бъде възстановена по използвания от теб начин на плащане.

Увери се, че връщаш артикулите в състоянието, в което си ги получил. Не се приемат обратно повредени артикули.


Колко време обикновено отнема възстановяването на сумата за върнатите от мен артикули?

Непосредствено след като върнатата пратка постъпи при нас и бъде проверена, в рамките на 14 дни се издава кредитно известие за сумата на фактурата за избрания от теб начин на плащане за съответната поръчка. Вследствие на което сумата ще ти бъде възстановена

Ще получа ли потвърждение при приемането на върнатите от мен артикули?

Да, след постъпване на върнатите артикули ще получиш потвърждение за връщане от нас по имейл.

След проверка на върнатите артикули, стойността по фактурата ще бъде възстановена по използвания от теб начин на плащане. Увери се, че връщаш артикулите в състоянието, в което си ги получил.

 

 

Плащане

Какви са начините за плащане?

Може да платите с кредитна/дебитна карта (Visa, Mastercard и Maestro, с ваучер за подарък или по банков превод, по една от сметките обявени на сайта.Повече информация може да намерите в Общите условия.

 

Ще получа ли потвърждение за получаване на плащането?

Ако избраният начин на плащане е с карта, поръчката ще бъде завършена само при успешна верификация на плащане. Във връзка с това потвърждението при този начин на плащане се появява директно в прозореца на браузъра.


Защо плащането с моята кредитна карта беше отхвърлено?

Причините за отхвърляне на плащане с карта могат да бъдат различни. Например, грешка при въвеждане, невалидна карта, липсваща проверка или техническа грешка от наша страна.

Къде мога да намеря кода за сигурност (CVV code) на кредитната си карта?

Ще намериш трицифрения код за сигурност на гърба на твоята кредитна карта.

 


Поръчки

Промяна на поръчка

Ако искаш да добавиш нови продукти, но поръчката е вече е фактурирана, можеш да направиш нова поръчка, в която да включиш само тях и ние ще ги доставим отделно.

Ако искаш да се откажеш от някои продукти, но поръчката е вече получена от теб, е необходимо да попълниш формуляра за връщане и да изчакаш куриера изпратен от нас да вземе продуктите или да върнеш продуктите в шоурумът ни. Ако продуктите са заплатени онлайн с карта, ние ще възстановим стойността им по сметката, от която е извършено плащането.


Как мога да се информирам за статуса на моята поръчка?

Ще получите email с потвърждение за статуса на поръчката ви. Ако сте регистриран потребител на нашия сайт, имате пълен достъп до всички всички свои поръчки в профила си и можете да се информирате за статуса им. Можете също така да проверите статуса на поръчката на този адрес.


Мога ли да поръчам онлайн и да взема поръчката директно от магазина?

Към момента предлагаме услугата „Поръчай и вземи“ за магазинът ни, намиращ се в гр. Варна, ул. Христо Самсаров 13 – магазин „Кулински Комерс“ ЕООД.


Има ли лимит за минимална или максимална поръчка?

Не, няма.


Какво да направя в някой от следните случаи?

  • Не съм получил поръчката си;
  • Получил съм грешен продукт;
  • Липсват елементи за сглобяване;
  • Липсват пакети (един или повече) от поръчания артикул.

Моля, изпрати до office@horecome.comномера на своята поръчка (който е получен в потвърждаващия e-mail) и артикулния номер на продукта, ако съществува проблем с конкретен продукт.


Мога ли да добавя допълнителни продукти към вече направена поръчка?

Към момента тази опция не се предлага.


Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

Не, не е задължително да се регистрираш. В случай, че решиш да го направиш, ти ще пазаруваш по-удобно, ще можеш да следиш статуса на направените поръчки, както и да получаваш информация за най-актуалните ни предложения и промоции.


Не мога да намеря квартала си в полето "Улица". Как да продължа с поръчката си?

Моля, избери улица, която е най-близо до твоя адрес. Добави твоя квартал и / или номер на блок в полето за допълнителни данни за адрес. Като алтернатива можеш също да избереш офис на Еконт, който е близо до теб.

 

Как мога да проследя поръчката си?

За да провериш статуса на доставка на твоята поръчка, провери полученото по имейл потвърждение за доставка. За всеки изпратен до теб пакет получаваш потвърждение за доставка, вкл. линк за проследяване на пратката.

Така по всяко време знаеш къде се намира твоята пратка и след колко време ще ти бъде доставена.

Освен това, ако си предоставил/а номер на мобилен телефон по време на поръчката ще получиш SMS известие от куриера преди практата да бъде доставена.


Как мога да бъда сигурен, че съм направил поръчката си правилно?

Ако искаш да провериш дали поръчката ти е направена правилно, виж изпратеният от нас имейл за успешна поръчка.

В допълнение можеш да намериш своите поръчки и в клиентския си профил под раздел „Моите поръчки“.

Ако въпреки това имаш въпроси относно поръчката, можеш да се свържеш с нашия отдел за обслужване на клиенти по всяко време на следния имейл  office@horecome.com , ще се радваме да ти помогнем.


Описание на статусите на поръчките

а) Необслужена: Поръчката ти е приета, но все още е в процес на обработка.

б) Очаква доставка: Налага се поръчаният от теб продукт да се достави от друг склад намиращ се на територията на Република България. Ориентировъчният срок на доставката е 2 - 3 работни дни

в) Очаква производство/Доставка от чужбина: При този статус, твоята поръчка е в процес на изчакване за доставка от чужбина или артикулите от нея са в процес на производство. Ориентировъчно срокът на доставката при този статус е около 45 работни дни.

г) Готова за изпращане: Обработката на поръчка ти е завършена успешно и тя е насочена към отдел логистика. Там пратката ще бъде проверена и опакована.

д) Изпратена: Твоята пратката вече има генерирана товарителница и пътува към посочения адрес.

е) Анулирана: Поръчката е била анулирана поради неотразено плащане, вследствие на изпратена молба за анулиране по имейл или поради невъзможност да бъде обработена. На този етап поръчката вече не може да бъде подновена.

ж) Върната: Поръчката е проверена и успешно обработена от отдела за върнати продукти.

В срок от 3 до 14 работни дни сумата за върнатия продукт трябва да се отрази по сметката Ви.

з) Отказана пратка: Твоята пратка е била върната към нас. Ако все още имаш интерес, можеш да направиш нова поръчка.


Кои са предимствата от поръчката онлайн?

Поръчката онлайн ти носи редица предимства:

1) Може да бъде направена по всяко време от денонощието и се обработва автоматично съгласно реда на нейната регистрация;

2) Резервацията на продуктите се прави автоматичко при изпращане на поръчката, ако продукта е със статус „Наличен“;

3) Не чакаш на опашки и не пренасяш ти тежките торби и продукти до дома си;

4) Лесно е за проследяване – влизайки в твоя акаунт, можеш да провериш по всяко време какъв е статуса на твоята поръчка и къде точно се намира.Фактури

Не съм получил фактура. Какво да направя, за да ми бъде предоставена?

Влез в твоя акаунт, в полето „История на поръчките“, и от менюто избери поръчката, за която имаш нужда от фактура. Натисни „Свали“ и запази фактурата на компютъра си.

 

Обърках данните за издаване на фактурата. Искам фактура на юридическо лице ( фирма ), как да постъпя?

Ако след като си регистрирал своята поръчка си установил, че въведените данни не са коректни и желаеш да се променят по някаъв начин (на фирма, смяна на телефон или име) е необходимо само да се свържеш с нас на посочения телефон или на формуляра за връзка с нас, който може да откриеш тук.

Важно е да знаеш, че промяна по фактурата може да бъде направена ако поръчката е фактурирана в рамките на 35 дни.Доставка

Колко време имам на разположение да взема пратката си от офис на куриерската фирма?

За пратки доставяни с куриерска фирма Еконт имаш на разположение 7 работни дни, за да вземеш пратката си от техен офис.

За пратки доставяни с куриерска фирма Спиди имаш на разположение 7 календарни дни, за да вземеш пратката си от техен офис.


Доставяте ли продукти в чужбина?

Възможна е доставка до всяка точка на Европа, но цената на услугата ще бъде съгласно тарифата на съответната куриерска фирма за избраната държава.


Може ли поръчката ми да бъде доставена до офис за куриерски пратки или до автоматична пощенска станция?

При покупка на голям брой от артикули можеш да посочиш като адрес за доставка всеки офис за куриерски пратки на Еконт или Спиди  по твой избор.


Как да постъпя, ако артикулът е повреден при транспортирането?

Ако доставен от нас артикул по някаква причина не е в изрядно състояние, разбира се, можеш да ни върнеш артикула за наша сметка, като поставиш документа за връщане в пакета. Непосредствено след като артикулът постъпи обратно при нас и бъде проверен, се издава кредитно известие въз основа на посочения от теб начин на плащане. Ако решиш, можеш да поръчаш артикула отново.


Може ли адресът ми за доставка да бъде различен от този за фактуриране?

Разбира се, че можеш да получиш твоята поръчка на адрес, различен от адреса за фактуриране, напр. на работното ти място. За целта просто избери начина на плащане и въведи желания адрес за доставка в полето „Адрес за доставка“.

 


Ваучери

Мога ли да използвам ваучера си със задна дата с налична вече поръчка?

За съжаление е технически невъзможно ваучерите да бъдат осчетоводени със задна дата.

Ако си забравил/а да употребиш ваучера си, той, разбира се, ще остане валиден и може да бъде използван при следваща поръчка от HORECOME. 


Добавих ваучер към поръчката си, но стойността не се приспада. Как да процедирам?

Ако си получил ваучер подарък или от промоция, трябва да поровериш дали си спазил условията за ползване на ваучера ( срок на валидност и продукти, за които може да се използва ), които можеш да откриеш на твоя имейл, когато е изпратен и кода на ваучера или в правилника на съответната действаща кампания от която си го получил. Ако, въпреки изпълнението на условията за прилагане на ваучер, все още не се добавя към поръчката ти, те молим да се свържеш с нас чрез формуляра тукили телефон +359 886 13 50 55 .

 

Загубих кода за намаление или ваучера. Как да процедирам?

Ако си изтрил имейла с кода на ваучера за отсъпка или не можеш да го откриеш е нужно само да се свържеш с нас по удобен за теб начин. Можеш да ни изпратиш информация от тук или да се свържеш с отдел обслужване на клиенти на телефон: +359 886 13 50 55 и ще ти изпратим отново кода, за да можеш да го използваш и да си поръчаш желания продукт. Ще ни бъде нужен само имейл адреса, на който е бил изпратен.

 


Продукти

Възможно ли е разминаване в цвета на продукта с този на снимката и в действителност?

Снимките, които презентират продуктите, представят най-точно цветовете им. HORECOME не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете, дължащо се на индивидуални настройки и технически параметри на компютърните системи, които се използват за достъп до магазина. Допустимо е разминаване в рамките на 1-2 тона на цвета, дължащо се на различните произведени партиди.Лични данни

Ще бъдат ли личните ми данни препродадени на трети страни?

Не, в HORECOME всички клиентски данни се обработват строго поверително и не се предоставят или продават на трети страни.Бюлетин

Какво представлява бюлетинът и какви предимства ми дава?

Нашият бюлетин те информира редовно за актуалните промоции в нашия онлайн магазин, както и за различни новисти от модния свят. Ако се абонираш за нашия безплатен бюлетин, ще получаваш изключителна информация за:

Нови продукти и тенденции

Ваучери и промоции

Промоционални оферти


Защо не получавам бюлетин, въпреки че се абонирах за него?

След като се абонираш за нашия бюлетин, ще получиш имейл за потвърждение с линк за активиране. Абонирането е успешно само ако си щракнал върху този линк.

Ако не получиш имейл за потвърждение, причината за това може да е, че е попаднал в твоята спам папка. В този случай добави office@horecome.com към твоята адресна книга.

Ако все още не получаваш бюлетина, свържи се с нас и ние ще отстраним проблема.

 


Технически въпроси

Какво са бисквитки (cookies)?

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на Вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод. Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява Вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

Cookies биват два вида - постоянни и сесийни. Сесийните се съхраняват на Вашето устройство или компютър временно, докато трае Вашето посещение, и биват изтрити, когато затворите браузъра. Ние използваме сесийни cookies, за да улесним Вашето пазаруване. Постоянните cookies се съхраняват за по-дълъг период, ние ги използваме, за да запомним избрания от Вас език и валута. Ние не използваме cookies за съхранение на лична информация. Използваме също постоянни и сесийни cookies на Google Analytics, за да събираме обобщена статистическа информация за функционирането на този магазин.

Лесно можете да контролирате и/или изтриете cookies от Вашето устройство от настройките на Вашия браузър. В такъв случай обаче няма да можете да се възползвате от всички функции, които този електронен магазин предлага и може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато го посещавате.


Какво мога да направя, ако имам технически проблеми със сайта?

С нашия онлайн магазин винаги се опитваме да ти предложим страхотно потребителско изживяване. Ако все пак забележиш технически проблем или нещо не функционира според очакванията ти, ще се радваме да ни уведомиш накратко, за да можем да отстраним проблема. Изпрати ни кратко съобщение, за предпочитане със скрийншот на office@horecome.com.

За да можеш да използваш всички функции на нашия онлайн магазин, ти препоръчваме винаги да използваш най-новата версия на твоя браузър. Във връзка с това провери дали използваш последната версия на твоя уеб браузър, дали е активиран JavaScript и дали са разрешени бисквитките.

 


Отзиви и обратна връзка

Как мога да се свържа с вас?

Можеш да се свържеш с нашия отдел за обслужване на клиенти по имейл на office@horecome.com или по телефона на номер +359 886 13 50 55 (пон. - пет.: 10:00 - 18:00 ч.).

При обаждане от чужбина е възможно да бъдеш таксуван допълнително.

Иначе можеш да се свържеш с нас и чрез популярните канали в социалните мрежи.


Как да споделя своите предложения или отзиви с вас?

С удоволствие ще приемем твоя отзив, критика или похвала. Изпрати имейл на office@horecome.com. Ние гарантираме, че ще получиш отговор.

 


Какво да направя, ако имам въпрос, на който не е отговорено тук?

За да можем да ти отговорим и помогнем по-бързо, молим да ни изпратиш имейл с своят въпрос или да ни потърсите на посочените телефони.


За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие. Ние се грижим за сигурността на
Вашите лични данни и сме предприели необходимите мерки.